A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK Nyomtatás   << Vissza
       
Fotó: Biró István
Fotó: Biró István
 2014. 08. 07.   
Először lesz Színházsátor a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata idén színes programkínálattal várja a Farkas utcai Színházsátorba az 5. Kolozsvári Magyar Napok résztvevőit. Csütörtöktől vasárnapig (augusztus 21-24.) minden délelőtt 11:00-13:00 óra között Apróterasz gyerekprogramra, 14:00-16:00 óra között Felolvasószínházba, délután 16:00-18:00 óra között a Bungalóba, a programok között pedig a Szusszanóba várja az érdeklődőket a Színházsátor.

A legkisebbek számára meseterasz, mesejáték-verseny, valamint az Óz, a nagy varázsló
című nagysikerű mesemusical szereplőivel való találkozás is található a programban. A felnőtteket felolvasószínházi alkalmakkal, batyus partival, szalontánc-tanulással és számos más eseménnyel várják a társulat tagjai. A Színházsátorban lehetőség nyílik a társulat színészeivel való személyes találkozásra, beszélgetésre, valamint pihenésképpen a színház régi és új kiadványainak böngészésére is. 

Kolozsvári Magyar Napok
színházi programkínálatában a kolozsvári színház több előadása is szerepel: az Andrei Șerban által rendezett Ványa bácsi két alkalommal, augusztus 19-én, kedden, este 7 órától, valamint augusztus 24-én, vasárnap délután 5 órától, a Máté Angi Mamó című regénye alapján készült Csipke című előadás pedig csütörtökön, augusztus 21-én este 7 órától lesz műsoron a Stúdióban. A június végén bemutatott Serena in X-tremis című koncertelőadás rendhagyó helyszínen, a Farkas utcai színpadon lesz látható augusztus 20-án, délután 6 órai kezdettel.

A színház előcsarnokában Fodor István csíkszeredai fotóművész Székelyföld madártávlatból című kiállítására kerül sor, melyet augusztus 19-24. között naponta 10-től 16 óráig lehet megtekinteni. A kiállítást augusztus 23-án este fél 7-től Tompa Gábor
, a színház igazgatója méltatja.

A színház több előadást is vendégül lát a rendezvénysorozat ideje alatt: hétfőn, augusztus 18-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Rekviem egy házért
című előadása (rendező: Kovács Levente), szerdán, augusztus 20-án délután 5 órától pedig a Béres László által rendezett Lola Blau lesz megtekinthető Bartha Boróka előadásában.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a
www.biletmaster.ro weboldalon, valamint előadások előtt egy órával a helyszínen. A Serena in X-tremis szabadtéri koncertelőadás ingyenes.

A SZÍNHÁZSÁTOR RÉSZLETES PROGRAMJA

APRÓTERASZ
Gyerekprogram, naponta 11:00-13:00 óra között

Augusztus 21. 11:00-13:00
Csipike a porondon
Színészeink közreműködésével a gyerekek a Csipike kettőseit állítják a színházsátori porondra. Figyelem: inspiráló kellékek és jelmezek állnak a kis művészek rendelkezésére!
 
Augusztus 22.  11:00-13:00
Óz mulatság
A kolozsvári előadás jólismert szereplői Óz dalokat és táncokat tanítanak legifjabb rajongóiknak. A jókedvért Dorka, a Bádogember, a Madárijesztő és a Gyáva oroszlán mellett egy-két boszorka és a Farkasok vezére felel.
A sátor díszletét a színház címére eljuttatott díszlet- és jelmeztervek szolgáltatják. A terveket legkésőbb augusztus 19-éig várjuk a színház portáján leadott borítékban.
Jelige: „Óz”. A legígéretesebb tervezők rajzait a Napsugár és a Szivárvány választja ki és jelenteti meg az októberi lapszámban.

Augusztus 23. 11:00-13:00
Lázár Ervin meseterasz. Berzsián és Dideki
A rajongott meseíró műveit olvasva kiben nem merült már fel, hogy egyszer színészi tolmácsolásban is érdemes lenne őket meghallgatni? A négyszögletű kerek erdő színpadi változata után színészeinkben újra feléledt a mesélő- és játékkedv…

Augusztus 24. 11:00-13:00
Mesejáték-verseny
A színházsátor utolsó napján vidám és megkötések nélküli vetélkedőn veszünk részt: a Laczkó Vass Róbert által vezényelt gyerekzsűri feladata a beküldött mesejátékok közül kiválasztani a legjobba(ka)t. Mivel nincs színházi író az első olvasópróba tűzpróbája nélkül, az augusztus 19-éig e-mailben (reka.biro@huntheater.ro) elküldött műveket a színházsátorban olvassuk fel színészeink segítségével. A szereposztást a szerzőre bízzuk! A mű utóéletéről a Napsugár kiadó gondoskodik: a kiadó által legjobbnak ítélt mesejáték a Műsorfüzet című kiadvány hasábjain láthat napvilágot. A sátorban pedig a legtekintélyesebb díjakért versenyeznek a résztvevők: többek között a Nagy Körmölés, az Acél Tollforgató és a Betűvető Lovag díjak várnak kiosztásra. 

FELOLVASÓSZÍNHÁZ
naponta 14:00-16:00 óra között

Augusztus 21. 14:00-16:00
Heltai Jenő: Lumpáciusz Vagabundusz, a rossz szellem vagy a három jómadár,
ahol megtudhatjuk, hogy mi történik Gyaluval, Csirizzel és Cérnával Sztellárisz tündérkirályságában; r.: Kövesdy István

Augusztus 22. 14:00-16:00
Kenéz Ferenc: Odafenn pingált űrhajó,
amelyben kiderül, miért is épít űrhajót egy ezermester Kalotaszegen; felolvassák: az arrajárók; vezeti: Györgyjakab Enikő, partner: Kolozsvári Rádió 

Augusztus 23. 14:00-16:00
Tamási Áron: Ördögölő Józsiás,
ahol egy szegény legény a népmese világába kalauzol minket; r.: Kövesdy István. A népi játékot inspiráló térség a Székelyföld madártávlatból fotókiállításon is bejárható (színház előcsarnok, megnyitó: 18:30).

Augusztus 24. 14:00-16:00 
Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak,
amelyben Tipptopp és Lipitlotty viszontagságain kuncoghatunk; r.: Kövesdy István

BUNGALÓ
naponta 16:00-18:00 óra között

Augusztus 21. 16:00-18:00 
GARDEN PARTY

Társulatunk tagjainak kedvenc ételeiből kóstolgatunk. Egy batyus sátorparti apropóján a házigazdákat konyhai- és színpadi siker-receptjeikről faggathatjuk. 

Augusztus 22. 16:00-18:00 
LIVINGROOM

Azt már tudjuk, hogy mit szokott kérdezni a színésztől az újságíró, a kritikus vagy a TV-riporter, de vajon mire kíváncsi egy színész, amikor színésztársát kérdezi? A Livingroomban megtudhatjátok!

Augusztus 23. 16:00-18:00 
SZALON

Színészeinkkel különböző, már-már feledésbe merült szalontáncokat tanulunk. Ha meg akarod táncoltatni a partnered, vagy kedvenc színészeddel képzeled el az igazi tangót, csatlakozz hozzánk a színházsátorba! 

Augusztus 24. 16:00-18:00
GARÁZS-KVÍZ

Színházrajongók, most rajtatok a sor! Kíváncsiak vagyunk, hány maradandó élményt tudtunk nyújtani nektek. A legeltökéltebb színházrajongók köreiben nyereményeket osztunk szét. A helyesen válaszolók színházjegyeket és szuveníreket nyerhetnek.

SZUSSZANÓ
naponta 10:00-11:00 és 13:00-14:00 óra között
A sűrű programok között kukkants be sátrunkba egy pihenőre, ahol a színház régi és új kiadványait lapozgathatod!


 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia