A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK Nyomtatás   << Vissza
       
Biró István
Csipke
Biró István
Nem élhetek muzsikaszó nélkül
Biró István
Kenyérzseb
 2013. 08. 22.   
Évadkezdés a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Mától indul a jegyeladás a 2013/2014-es évad előadásaira: számos akcióval, kedvezménnyel várjuk a közönséget!

A színház kedden, augusztus 20-án hivatalosan megnyitotta a 221. színiévadot: délelőtt már elkezdődtek a Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című nagytermi előadás próbái Michal Dočekal cseh rendezővel.

„A nyári szabadság egyeseknek az Avignoni fesztiválon való részvétel miatt rövidebbre sikerült – indította beszédét az évadnyitó társulati gyűlésen Tompa Gábor igazgató –, ám a helyzetet ellensúlyozza, hogy az Übü király című előadás rendkívüli sikerrel vendégszerepelt a rangos színházi seregszemlén.

A most induló évadot próbaévadnak nevezte az igazgató, amelyben a színházon belüli még jobb együttműködésre tevődik majd a hangsúly. A jobb kommunikáció és az operatívabb ügyintézés szükséglete tette indokolttá egy új iroda létrehozását: a Kulturális és marketing stratégiák igazgatósága új igazgatóval (Kovács Kinga), új irodavezetővel (Mirela Sandu) és új irodalmi titkárral (Csép Zoltán) kezdi a 2013/2014-es színházi évadot.

Az új évadban a színház kilenc bemutatóval és számos felújított előadással várja a közönséget– utóbbiak között a Visszaszületés (rendező: Tompa Gábor) és a Ványa bácsi (rendező: Andrei Șerban) új szereposztással történő felújítása számít eseményszerűnek. A bemutatókról, műsoron tartott előadásokról, valamint a színház járulékos rendezvényeiről a Bővebben linkre kattintva olvashatnak.

A magyar színház a Kolozsvári Nemzeti Színház mellett társszervezője a George Banu színházkritikus tiszteletére október 3–6. között megszervezendő George Banu Nemzetközi Találkozónak, amelynek részletes programját hamarosan ismertetjük.

A társulat részt vesz a Szputnyik Hajózási Társaság és az Európai Színházi Unió projektjében, amelynek írója-rendezője Bodó Viktor. A Social Error – Utolsó ember... című „társadalmi túlélő-show” november elején lesz látható a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszínpadán, két alkalommal.

A színház pénztára augusztus 21-től a megszokott órarend szerint – naponta 10-13 és 16.30-18.30 között várja az érdeklődőket. A szeptemberi és októberi műsorterv már elérhető, jegyek vásárolhatók on-line is a www.biletmaster.ro oldalon. Az új évadban számos kedvezménnyel várjuk a színházkedvelő közönséget: lesznek csökkentett árú jegyeink on-line jegyvásárlás esetén, illetve minden hónapban újabb akciók indulnak, amelyekről a színház weboldalán, illetve a Biletmaster.ro honlapon, a Facebook oldalunkon, illetve a színház pénztáránál értesítjük Önöket.

A 221. évad bemutató előadásai: Johannes von Tepl: A földműves és a halál (stúdió, rendező: Mihai Măniuțiu), Bohumil Hrabal: Őfelsége pincére voltam (nagyterem, rendező: Michal Dočekal), Demény Péter: Bolero (stúdió, rendező: Albu István), Roger Vitrac: Viktor, avagy a gyermekuralom (nagyterem, rendező: Silviu Purcărete), Miroslav Krleža: Léda (nagyszínpad, rendező: Robert Raponja), A.I. Vvegyenszkij: Ivanovék karácsonya (stúdió, rendező: Urbán András), Stephen Sondheim: Sweeney Todd (nagyszínpad, rendező: Dragoş Galgoţiu), Caravaggio (stúdió, rendező: Robert Woodruff), Stephanie Robinson & Theodore Shank: Serena in X-tremis (nagyszínpad, rendező: Albu István).

Eseményszerű felújításokra is sor kerül ebben az évadban: a nézők új szereposztással tekinthetik majd meg Visky András Visszaszületését (rendező: Tompa Gábor) és A.P. Csehov Ványa bácsiját (rendező: Andrei Șerban).

Felújításra kerülnek az eddigi évadok olyan nagysikerű előadásai, mint a Csipke (rendező: Mezei Kinga), Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül (rendező: Hatházi András), Don Juan ünnepélyes vacsorája (rendező: Matthias Langhoff), Matei Vişniec: Kenyérzseb (rendező: Albu István), Caragiale nyomán szabadesésben: Leonida Gem Session (rendező: Tompa Gábor), Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari, Tompa Gábor: Romok igaz menedék (rendező: Tompa Gábor), Frank L. Baum – Zalán Tibor: Óz, a nagy varázsló (rendező: Puskás Zoltán), August Strindberg: Julie kisasszony (rendező: Felix Alexa), Alfred Jarry: Übü király (rendező: Alain Timar), Thomas Vinterberg – Mogens Rukov – Bo Hr. Hansen: Születésnap (rendező: Robert Woodruff), Arthur Miller: Egy ügynök halála (rendező: Tom Dugdale), Visky András: Megöltem az anyámat (rendező: Albert Csilla és Dimény Áron),  Ingmar Bergman: Suttogások és sikolyok (rendező: Andrei Șerban), Visky András: Alkoholisták (rendező: Tompa Gábor).  

Folytatódik az előző évadokban nagy népszerűségnek örvendő járulékos programsorozat is, ebben az évadban a színház meghívottai, többek között, Esterházy Péter, Dragomán György írók és György Péter esztéta lesznek. A sorozat keretében koncertekre és vendégelőadásokra is sor kerül majd.

Az idei évadban változtak a jegyáraink: nagytermi előadás esetén 15 lejbe kerül a teljes árú jegy, nyugdíjasoknak és diákoknak továbbra is kedvezményesen, 10 lejért biztosítjuk a színházjegyet. A csoportjegy (10 főt meghaladó csoportok esetén) 8 lejbe kerül. Stúdióelőadás esetén a teljes árú jegy 20 lejbe, a kedvezményes 12 lejbe, a csoportjegy pedig 10 lejbe kerül majd.

További részleteket folyamatosan közlünk a színházunk honlapján. Szeretettel várjuk Önöket a 221. évadban is!


 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia