A színház igazgató-főrendezője: TOMPA GÁBOR
 
Romana
English
Français
 

 

Ercsei Zsolt
A vágy villamosa
Ercsei Zsolt
Vakok
Ercsei Zsolt
Hormon
Daniel Zholdak
Rosmersholm
Ercsei Zsolt
A kísérlet
Ercsei Zsolt
Légy jó mindhalálig
Kalucsni
Ercsei Zsolt
Homemade
Ercsei Zsolt
A mélyben
Ercsei Zsolt
Öregek könyve
Ercsei Zsolt
Pour Toujours
(Mindörökké)
Ercsei Zsolt
A pelikán
Ercsei Zsolt
A kétbalkezes varázsló
Ercsei Zsolt
Amerika
Ercsei Zsolt
Julius Caesar
Török Tihamér
Az árnyék
Design: Török Tihamér
Rekviem egy ügynökért
Design: Török Tihamér
A dzsungel könyve
Design: Török Tihamér
Hullámtörés
Török Tihamér
#hattyúdal
Török Tihamér
Az özvegy Karnyóné
és a két szeleburdiak
Török Tihamér
A vágy
Török Tihamér
Az öreg hölgy látogatása
Design: Török Tihamér
Aki elzárja az éjszakát
Design: Török Tihamér
Vidéki jegyesek
Simona Giura
Caravaggio Terminal
Design: Banga Szilárd
Sweeney Todd
Design: Banga Szilárd
Ivanovék karácsonya
Design: Banga Szilárd
Léda
Design: Banga Szilárd
Viktor,
avagy a gyermekuralom
Design: Banga Szilárd
Bolero
Design: Banga Szilárd
Őfelsége pincére voltam
Török Tihamér
Romok igaz menedék
Design: Mircea Cantor
Hedda Gabler
design: Török Tihamér
Übü király
Foto: Schild Tamás, plakátterv: Szentes Zágon
Megöltem az anyámat
Fotó, plakátterv: Biró István
Leonce és Léna
Plakátterv: Bianca Imelda Jeremias, Fotó: Biró István
Ványa bácsi
Suttogások és sikolyok
Plakátterv: Molnár István, Fotó: Biró István
Visszaszületés
Plakátarchívum
HÍREK Nyomtatás   << Vissza
       
Fotó: Biró István
Nagy József
Jaram Lee
 2014. 10. 22.   
Workshopok az INTERFERENCIÁK fesztiválon

Az INTERFERENCIÁK Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében Nagy József koreográfus, rendező és Jaram Lee dél-koreai színész tartanak a fesztivál témájához – a test történetei – kapcsolódó workshopokat. 

A Nagy József által vezetett tréningre november 28-án kerül sor a Tranzit Házban. A vajdasági Magyarkanizsán született világhírű táncművész és koreográfus Párizsban Marcel Marceau-nál majd Eugene Decraux-nál tanult mímet és mozgást. Ugyanitt ismerkedett meg a butóhval, a kontakttánccal, az akrobatikával. 1986-ban alapította meg Párizsban a ma már világhírű Jel Színházat, 1987-ben mutatta be első önálló rendezését, a Pekingi kacsát. Előadásai a játék, a tánc és a színház határvonalán mozognak. 1995-től az Orléans-i Nemzeti Koreográfiai Központ vezetője, melyet a mai kortárs színházak egyik legkiválóbbjának tartanak. Számos fontos színházi kitüntetés után Nagy József 2001-ben elnyerte a legrangosabb európai színházi díjat, az Európai Színházak Szövetségének Taormina nevű Európa-nagydíját. 

„Mozgás, játék, színház, alkotás, előadások – ez valójában az életem. Hogy mindemellett tudásomat megpróbálom átadni a tőlem fiatalabbaknak, az tulajdonképpen az én adósságom azok iránt is, akik engem tanítottak. Minden körbejár, s ez így van jól” – nyilatkozta Nagy József a tanításról. A fesztiválon a sokoldalú művész két előadása is vendégszerepel, november 29-én a Wilhelm-dalok című stúdióelőadás, december 1-én pedig a Paysage Inconnu című előadás lesz látható a nagyteremben. A fesztivál ideje alatt Fotogramok címmel Nagy József fotogram-kiállítása is megtekinthető lesz az International Art Gallery Angels galériában.

A pansori átfogó előadóművészeti műfaj, mely a 17. században jött létre Korea déli részén. A phanszori szó a pan (gyülekezőhely) és a sori (ének) összetételéből született. Az előadás résztvevője az énekes, aki a szöveget mondja, egy dobos, aki a ritmust szolgáltatja, és a közönség, aki csu im sze kiáltásokkal járul hozzá a játékhoz. Az énekes elmesél egy történetet, miközben körbejár egy nagy színpadot, amelyen a nézőközönség is helyet foglal. A pansori-előadás egy meghitt kommunikációs kapcsolat az emberekkel, az élet sokféle típusát írja le, vidám vagy szomorú énekekben mondja el az egyszerű emberek élettörténeteit, és gúnyolja ki a társadalom különböző rétegeit és rendszereit.

Jaram Lee a 2012-es INTERFERENCIÁK fesztiválon nagy sikert aratott Brecht Kurázsi mama és gyermekei nyomán készült Ukcsuk-Ga című előadásával. Idén a szintén Brecht műve alapján készített Sacheon-Ga című előadással vendégszerepel a fesztiválon. Workshopjának célja a pansori, e hagyományos koreai műfaj alapelemeinek megismertetése és megszerettetése.  A háromnapos workshopra december 2-4 között kerül sor a Tranzit Házban.

Nagy József francia és magyar nyelvű workshopján a részvétel ingyenes. Az angol nyelven zajló pansori-workshop díja 100 lej. Várjuk színészek és színész szakos hallgatók jelentkezését fényképes önéletrajzzal november 10-ig a
zoltan.csep@huntheater.ro címen. Mindkét workshop maximális létszáma húsz fő, helyeket a résztvevők jelentkezési sorrendjében biztosítunk.

 
 
Str. E. Isac.  |  nr. 26-28  |  400023  |  Kolozsvár  |  Románia